rd-bled-logo
RIBIŠKA DRUŽINA BLED
Veslaška promenada 8
4260 Si-Bled

Ribolovni režim sulca na Savi Bohinjki 2018/19

Člane RD Bled obveščamo, da je Upravni odbor RD Bled dne 23.10.2018 na svoji redni seji sprejel sledeči ribolovni režim za sulca:

 • v ribolovni sezoni 2018/2019 se sme upleniti skupaj 15 SULCEV in sicer člani RD Bled 12 in gosti 3,
 • najmanjša dovoljena mera je 90 cm,
 • spremljevalec (član RD Bled), ki spremlja enega gosta lahko ob tem lovi z vpisanim datumov v svojo ribolovno dovolilnico,
 • cena ribolovne dovolilnice znaša za člane RD Bled 3 €/ribolovni dan, pri čemer je potrebno kupiti najmanj 5 dni oz. večkratnik, neizkoriščenih dni se ne da vrniti,
 • cena ribolovne dovolilnice za goste: UJEMI – SPUSTI:  50 €
 • cena ribolovne dovolilnice za goste: UJEMI – VZEMI:   80 €

Ribolov sulca je dovoljen od 15. novembra do 14. februarja v vseh revirjih Save Bohinjke RD Bled. Ribolov v trofejnem revirju je dovoljen samo z muharjenjem s trnkom enojčkom brez zalusti. V trofejnem revirju uplen sulca ni dovoljen!

 Ribolov sulca je dovoljen na podlagi posebne priloge za ribolov sulca, do katere so upravičeni le člani ki so dvignili letno ribolovno dovolilnico. Ribolovne dovolilnice je možno prevzeti od torka 06.11.2018 dalje v času uradnih ur.

Ribolov sulca je dovoljen od zore do mraka. Ob prevzemu priloge člani prejmejo časovnice.

Ribolov sulca se sme izvajati le v spremstvu spremljevalca, ki je lahko vsak polnoletni član RD Bled z opravljenim ribiškim izpitom. Spremljevalec sme biti oddaljen največ 80 m.

Ribolov sulca se izvaja z VIJAČENJEM ali MUHARJENJEM:

 • VIJAČENJE: palica vijačnica s pripadajočim kolescem, najlonska vrvica ne sme biti tanjša od 0,30 mm, dovoljena je umetna vaba dolžine najmanj 10 cm – merjeno brez trnka.
 • MUHARJENJE: muharica klase najmanj 7 s pripadajočim kolescem in vrvico, predvrvica ne sme biti tanjša od 0,30 mm, dovoljena je umetna muha, dolžine najmanj 10 cm.

V primeru uplena sulca je treba takoj o tem obvestiti sledeče osebe:

 • gospodarja AMBROŽIČ Tadeja (041 731-935) ali
 • vodjo čuvajske službe BALIČ Adija (041 731-938) ali
 • čuvaja, ki je tega dne dežuren.

Sulec mora biti do ocenitve in pregleda v enem kosu, ter neočiščen.! O številu uplenjenih sulcev, oziroma izpolnjeni kvoti so se člani dolžni prepričati na oglasni deski RD ali pri gospodarju ali dežurnem ribiškem čuvaju.

 1. člen

Način lova sulca

Sulca je dovoljeno loviti samo z umetno vabo velikosti najmanj deset (10) centimetrov, merjeno brez trnka in uporabi ribiške vrvice, ki ne sme biti tanjša od 0,30 mm, s palico za vijačenje ali muharico.

Ribolov sulca izvajajo polnopravni člani RD Bled v spremstvu drugega člana RD Bled, ki ima opravljen ribiški izpit. Ribiča morata biti med ribolovom v vidni razdalji, vendar največ 80 m.

Ribiči-turisti lovijo sulca ob spremstvu člana RD Bled z opravljenim ribiškim izpitom.

Član RD Bled sme spremljati hkrati največ 3 ribiče-turiste. Ribiči-turisti smejo loviti le tako, da so v vidni razdalji do spremljevalca, vendar največ 80 m.

Član RD Bled, ki spremlja enega ribiča-turista, sme ob tem loviti tudi sam, s tem da vpiše datum v svojo ribolovno dovolilnico.

Ribolov sulca v trofejnem revirju je dovoljen le z umetno vabo s trnkom enojčkom brez zalusti, z uporabo muharice.

 

Lep pozdrav in dober prijem !

Meni